top of page
Search
  • angelikawingysprin

Ομάδα Ψυχικής Ευεξίας και Δύναμης

Updated: Jan 3, 2021

Βασική Ιδέα κι Αφετηρία: όλες οι εξελίξεις του χαρακτήρα μας έγιναν στην οικογένεια, και μόνο σε ασφαλές πλαίσιο και πάλι, μπορεί κάποιος να εξελιχτεί και πάλι. Γι' αυτό χρειάζεσαι την ομάδα.



Αξιοποιώντας γνώσεις με νέα ευρήματα της νευροεπιστήμης και διάφορων προσεγγίσεων Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης, και με πολλή φροντίδα και μεράκι, δημιούργησα ενότητες και ύλη για μια ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ομάδα.

Αυτό θα είναι μια σεμιναριακή ομάδα που θα ασχοληθεί με θέματα βελτίωσης της διάθεσης, της ποιότητας των σχέσεων, του άγχους, της αυτοεκτίμησης, της διαχείρισης θυμού, και της προσωπικής ανάπτυξης. Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει διάλεξη και ερωτήσεις.

Οι συναντήσεις θα είναι κάθε Δευτέρα βράδυ 9.00 ή κάθε Κυριακή πρωί στις 11.00 (υπάρχουν δυο επιλογές) ξεκινώντας από 10 Ιανουαρίου, και θα λήξει τον Αύγουστο. Η ομάδα θα είναι διαδικτυακή και μέσω skype. Το κόστος θα είναι 80€/ μήνα.

Μια ομάδα έχει τα εξής πλεονεκτήματα : Τα μέλη ωθούνται κι αλλάζουν ταχύτερα, τα προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων απαλύνονται σημαντικά,

οι αλλαγές είναι σταθερές στο μήκος του χρόνου, η ασφάλεια θυμίζει οικογενειακό κύκλο.

 

Βιογραφικό

Η Αγγελική Αρβανιτοπούλου έχει μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία (MA, University of Indianapolis), και Honour Code Certificate στο Harvard edx, πάνω στην Προσωπική Ανάπτυξη. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης, Θεραπείας Ζεύγους και Οικογενειακής Θεραπείας, ιδρυθείσα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ ο οποίος είναι κι ο Επόπτης και Θεραπευτής της.

Έχει λάβει μέρος στο 18ο Διεθνές Συμπόσιο Ομαδικής Ψυχοθεραπείας Gasi, με συμμετοχή : ‘Ο Ηρωικός Κώδικας του Κλέους στην Ομηρική Ιλιάδα ως Μέσο Σχεσιακής Ανάπτυξης και Εμπερίεξης’. Έχει βραβευτεί από την UNESCO για την συνεισφορά της στην Επιστήμη και στον Άνθρωπο, και διεξήγαγε σεμινάρια σε πολιτιστικά δρώμενα του ομίλου. Το 2017,και το 2018 παρουσίασε στο Παρίσι και στη Μόσχα αντίστοιχα, στα πλαίσια της πολιτιστικών εκδηλώσεων της International Action Art την ομιλία : ‘Η Τέχνη Θεραπεύει’. Το 2018 παρουσίασε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη την μελέτη της ‘Η Παλιννόστηση των Γλυπτών του Παρθενώνα με μια Ψυχαναλυτική Προσέγγιση’.

Σε κοινωνικό πλαίσιο συνεργάστηκε με τον Σύλλογο ‘Αριάδνη’ με ομιλία πάνω στη ‘Διαχείριση Θυμού’ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Έχει συνεργαστεί με τον διεθνή επιχειρηματικό και επενδυτικό φορέα Money Show στα πλαίσια του οποίου διεξήγαγε σεμινάρια σε Ελλάδα και Κύπρο πάνω στην αυτοβελτίωση και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, επιστημονικά περιοδικά και σε λογοτεχνικά ιστολόγια. Συνεργάστηκε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές όπως στις ‘Ανοιχτές Σελίδες’ , Άρωμα Ελλάδας’ κλπ. Είναι Έφορος Ψυχικής Υγείας του ομίλου ‘ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ’ ιδρυθέν από τη Νανά Λάτση. Επίσης, είναι διευθύντρια τομέα Ψυχολογίας στον ιστορικό, λογοτεχνικό σύλλογο ‘’ΛΙΝΟΣ’’. Εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο στο γραφείο της στο Κολωνάκι, καθώς και διαδικτυακά. Ασχολείται κυρίως με την προσωπική ανάπτυξη, την συναισθηματική κρίση και την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.



423 views0 comments

Recent Posts

See All

Διαδικτυακές Δραστηριότητες Αυτογνωσίας

1. Δευτέρα Ψυχανάλυσης, 17.00 διαδικτυακά : 4 Βασικά Ψυχαναλυτικά Σεμινάρια Θεματική : ''Οι Ανεπιθύμητες Πλευρές μας'' Ωρα : 17.00- 17.50 Πλατφόρμα : Μέσω zoom. Συνεισφορά : Το κόστος για τα 4 σεμινάρ

bottom of page